Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Μα την εμπορική αξία οι κατασχέσεις απο 1η Ιουνίου

Με την εμπορική αξία αντί της αντικειμενικής, που ίσχυε μέχρι σήμερα θα γίνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προβλέποντας ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του, την 1η Ιουνίου.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξεκινάει «τσουνάμι» κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας με την εμπορική αξία



Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- εξπρές σε ακίνητα, ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, ξεκινούν από τον Ιούνιο σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με ποια κριτήρια γίνεται η αγορά ή ενοικίαση σπιτιού

H τιμή ενός ακινήτου είναι το βασικό στοιχείο για την αγορά ή ενοικίαση ενός ακινήτου από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ο παραλογισμός με τη φορολόγηση των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων κινδυνεύουν με ναυάγιο εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του φόρου επί των ακινήτων και των μετρητών που κατέχουν οι εταιρείες επενδύσεων ακινήτων.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

"Πράσινο φως" για την έναρξη των πλειστηριασμών

Πολύ κοντά στην ενεργοποίηση των πρώτων πλειστηριασμών ακινήτων βρίσκονται οι τράπεζες, καθώς μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους, απομένει μόνο η λήξη της απεργίας των δικηγόρων για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τυφλό χτύπημα στους φορολογουμένους με πακτωλό τεκμηρίων



Αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη διαχρονικής αποτυχίας όλων των κυβερνήσεων να αποκαλύψουν τα πραγματικά εισοδήματα μεγάλης μερίδας των αυταπασχολουμένων αλλά και ένα άκρως εισπρακτικό μέτρο.