Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συμβολαιογράφοι: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί λόγω της αποχής



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους δικηγόροι και συμβολαιογράφοι και δεν έχουν πρόθεση να κάνουν πίσω μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.
Ήδη πάνε για την τέταρτη εβδομάδα αποχής από τα καθήκοντά τους, με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.
Δικηγόροι
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε στην Αθήνα το Σάββατο και επανεξέτασε το ζήτημα του Ασφαλιστικού. Ομόφωνα αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδική αποχή διάρκειας έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Η κατάσταση θα επανεξετασθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εξακολουθεί να έχει σε ισχύ το αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών, που περιλαμβάνει  αποκλειστικά:
-Παραγραφές/προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης)
-Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον
-Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό
-Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς.
Κατά τη διάρκεια της αποχής οι δικηγόροι δεν παρίστανται σε αυτόφωρα, προσωρινές διαταγές (ούτε κατάθεση αιτήσεως προσωρινής διαταγής, ούτε συζήτηση αυτής) και κακουργήματα (πλην της περιπτώσεως συμπληρώσεως ορίου προσωρινής κράτησης).
Επίσης, δε κάνουν κατάθεση δικογράφων καθώς και διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και αιτήσεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων, σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία (π.χ. έλεγχοι τίτλων, παράσταση σε ένορκες βεβαιώσεις, συμβολαιογραφικές πράξεις κ.λπ.).
Δεν υπογράφουν και δε συντάσσουν εξώδικες δηλώσεις, επιταγές προς πληρωμή και επιταγές προς εκτέλεση.
Η Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου παραμένει κλειστή καθ’ όλο το διάστημα της αποχής.

Συμβολαιογράφοι
Την αποχή συνεχίζουν και οι συμβολαιογράφοι, μετά την ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας. Έτσι οι συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 5/2/2016.
Λόγω της αποχής τους δε θα διενεργηθούν και οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 3/2/2016 πλειστηριασμοί.
Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, η ολομέλεια επιβεβαίωσε «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: