Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τράπεζα Κύπρου: Πούλησε τρία ξενοδοχεία σε Κέρκυρα & Γλυφάδα για 9,6 εκατ.€

Οπως σημειώνει η Τράπεζα, μέσω της στρατηγικής αυτής κίνησης επιτυγχάνει τη μείωση του κινδύνου από την έκθεση της στην Ελλάδα.
 Στην πώληση τριών μη βασικών περιουσιακών της στοιχείων στην Ελλάδα, συνολικής αξίας €9,6 εκ. προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, πρόκειται για δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα και μία στη Γλυφάδα, για τις οποίες έχει ακολουθηθεί ανοικτή διαδικασία πλειοδότησης.

Σημειώνεται ότι η διάθεση των τριών αυτών περιουσιακών στοιχείων επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία στην Ελλάδα, με την τιμή πώλησης τους εντός των εκτιμήσεων της Τράπεζας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μέσω της στρατηγικής αυτής κίνησης, η Τράπεζα Κύπρου επιτυγχάνει τη μείωση του κινδύνου από την έκθεση της στην Ελλάδα, τη συρρίκνωση του κινδύνου στον ισολογισμό της, καθώς επίσης και στην απομόχλευση του ισολογισμού της.
Η διαδικασία διάθεσης ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα ξενοδοχεία είχαν περιέλθει στην κυριότητά της από το χαρτοφυλάκιο της Λαϊκής.

Τα εν λόγω ακίνητα δεν πέρασαν στην κυριότητα της Τράπεζα Πειραιώς, που απορρόφησε τις δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζικών ομίλων στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι τα ξενοδοχεία πήγαν σε χέρια Ρώσων και Αιγύπτιων επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν αρκετά ακίνητα στην Ελλάδα.

Τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στα 700.

Δεν υπάρχουν σχόλια: