Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Άκυρος ο πλειστηριασμός στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τον πλειστηριασμό των ακινήτων της πτωχευμένης Φίλκεραμ Τζόνσον. Πλήθος εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στα Δικαστήρια.
Άκυρος κρίθηκε ο πλειστηριασμός των κινητών περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης Φίλκεραμ Τζόνσον, καθώς, παρότι υπήρξε ενδιαφέρον, απουσίαζαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Παράλληλα, στο τμήμα πλειστηριασμών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε και ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο και τα 14 ακίνητα της Φίλκεραμ Τζόνσον, με τιμή εκκίνησης τα 31 εκατ. ευρώ, ο οποίος μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον νόμο, ο πλειστηριασμός μπορεί να γίνει το περισσότερο τρεις φορές (μία κάθε εβδομάδα), ενώ στην τέταρτη φορά κηρύσσεται άγονος.
Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ (η οποία λειτουργεί σε ένα από τα παραπάνω κτήρια) και αλληλέγγυοί τους, οι οποίοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν ανακοινώθηκε ότι ο πλειστηριασμός μετατίθεται. Ισχυρή ήταν και η παρουσία της αστυνομίας τόσο εκτός όσο και εντός των δικαστηρίων.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ, που δεν επιθυμούν να παραχωρηθεί το κτήριο όπου στεγάζεται η εταιρεία, οι πρώην εργαζόμενοι της Φίλκεραμ Τζόνσον θέλουν να προχωρήσει ο πλειστηριασμός, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: