Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Αυτη και αν είναι απάτη: Λειτούργησαν πολυτελές ξενοδοχείο που δεν τους ανήκει στην Σαντορίνη



Μια υπόθεση απάτης που δεν υπολείπεται σεναρίου αστυνομικής ταινίας εκτυλίσσεται στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Η ιστορία ξεκινάει από τον θάλαμο ιδιωτικής κλινικής...

όπου άφησε την τελευταία του πνοή τον Δεκέμβριο του 2013 γιατρός καρδιολόγος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου με επιφάνεια κτιρίων 1.000 τ.μ. και πισίνες έκτασης 115 τ.μ. στις παρυφές της Καλντέρας. Ο αποθανών δωρίζει το ακίνητο στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η κληρονομιά έρχεται ως «μάννα εξ ουρανού» στην επιστημονική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή συνεδρίων και χορήγηση υποτροφιών σε 200 φοιτητές για μετεκπαιδεύσεις στο αντικείμενο, καθώς μέχρι τότε είχε ετήσιο προϋπολογισμό από 200.000 έως 300.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, η επιστημονική εταιρεία προχωρεί σε αποδοχή της κληρονομιάς, εκπρόσωποί της επισκέπτονται το ακίνητο στις αρχές του 2014 και αρχίζουν να δρομολογούν την πώλησή του, καθώς τα μέλη της εταιρείας δεν είχαν την τεχνογνωσία να διαχειριστούν μια τέτοια ξενοδοχειακή μονάδα.

Την άνοιξη του 2014 και ενώ η Καρδιολογική Εταιρεία κινεί τις διαδικασίες για την πώληση του πολυτελούς ξενοδοχείου, κάποιοι αρχίζουν να δραστηριοποιούνται χωρίς να ρωτήσουν τον… ξενοδόχο. Οπως καταγγέλλουν άνθρωποι της περιοχής, ομάδα αγνώστων, υποβοηθούμενοι από πρώην εργαζομένους, «ανεβάζουν» τα ρολά και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τουριστική σεζόν, μεταφέροντας προμήθειες, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Οι φερόμενοι ως νέοι «διαχειριστές» έχουν πλούσιο βιογραφικό. Πρόκειται για ένα χρηματιστή που έχει κατηγορηθεί για χειραγώγηση μετοχών, ένα μάνατζερ κάθε λογής «καλλιτεχνών», όπως και κάποιον που εμπλέκεται σε διεθνές σκάνδαλο εξαπάτησης γαλλικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Η εν λόγω ομάδα παρουσιάζει μια συμφωνία μίσθωσης 33.000 ευρώ ετησίως, υπογεγραμμένη από τον αποθανόντα και με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τα ΚΕΠ Ιλίου.

Οι Αρχές, όμως, διαπιστώνουν ότι κατά την ημερομηνία της μίσθωσης, 18 Νοεμβρίου 2013, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ παράλληλα η σφραγίδα που επικυρώνει τη συμφωνία έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα ΚΕΠ. Και, επιπλέον, η υπογραφή έγινε μέσω «τηλεμεταφοράς». Παρ’ όλα αυτά, το ξενοδοχείο λειτούργησε, η έρευνα συνεχίζεται και όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον το επόμενο «επεισόδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: