Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Από την ΚΥΔ ζητείται πλήρης ενημέρωση για τα δημόσια ακίνητα – Εστάλη έγγραφο στην Περιφέρεια

Πλήρη ενημέρωση για τις υπηρεσίες που στεγάζονται σε μια σειρά από ακίνητα ζητά από την περιφερειακή αρχή ο προϊστάμενος του γραφείου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ. Δημήτρης Μπελντέκος.

Για το λόγο αυτό εστάλη χθες και σχετικό έγγραφο στον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Δημήτρη Σκιαδά.
Αφορμή για την καταγραφή των ακινήτων και των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτά, έδωσε η απόφαση με αριθμό 28/2015 του Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία μια σειρά από ακίνητα της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης περιήλθαν στην κυριότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Η υπόθεση άνοιξε επί θητείας του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και εξελίσσεται μέχρι σήμερα.
Πρόθεση της ΚΥΔ, όπως δηλώθηκε χθες στη «δ», είναι να διαχειριστεί τα συγκεκριμένα ακίνητα προς όφελος του τόπου.

Για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτά και το προσωπικό τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν περισσεύουν χώροι στους οποίους μπορούν να στεγαστούν άλλες υπηρεσίες.

Από την περιφερειακή αρχή, όπως τονίστηκε, θα πρέπει να υποβληθεί τώρα αίτημα για την παραχώρηση και μίσθωση των ακινήτων που χρειάζονται για την στέγαση των υπηρεσιών της. Στους χώρους που θα μείνουν κενοί θα στεγαστούν άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτό, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Δημήτρης Σκιαδάς δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις και υπογράμμισε πως την υπόθεση χειρίζεται ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στο σχετικό έγγραφο που εστάλη στην Περιφέρεια από την ΚΥΔ αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Με έγγραφό σας (αρ. πρωτ 5853/13-8-2015) μας ενημερώνετε για την κατάσταση ακινήτου το οποίο με την με αρ. απόφαση 28/2015 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου περιήλθε εκ νέου στην ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Η παραπάνω απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται και στα ακίνητα με στοιχεία ΚΜ. V-3179 (κοινωνικό παντοπωλείο), ΚΜ V 3010 (αγροτικό κτηνιατρείο), ΚΜ 991 γαιών Ρόδου Κ.Μ. 26 Γαιών Ρόδου και Κ.Μ. 26 Γαιών Ρόδου (φυτώριο). Επειδή η υπηρεσία μας θέλει να προβεί στην ανασύσταση – ολοκλήρωση των φακέλων των παραπάνω ακινήτων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε ποιές υπηρεσίες σας στεγάζονται εντός των ακινήτων, με ποιά δύναμη προσωπικού και να μας αποστείλετε κατόψεις (που τυχόν υπάρχουν στο αρχείο σας) των χώρων που στεγάζεται η κάθε υπηρεσία αλλά και τους ελεύθερους χώρους των ακινήτων».

Οι παραλίες που τελούν υπό τη διαχείριση της ΚΥΔ

Στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου, των παραλιών που τελούν υπό τη διαχείριση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Αυτό δήλωσε χθες ο προϊστάμενος της ΚΥΔ κ. Δημήτρης Μπελντέκος και πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να παραχωρηθούν οι παραλίες εγκαίρως στο Δήμο Ρόδου.

«Στις αρχές του νέου έτους θα εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος διαχείρισης των παραλιών που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο κ. Μπελντέκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαχείριση των παραλιών τη φετινή σεζόν τονίζοντας ότι σε όσους δραστηριοποιήθηκαν παράνομα, δηλαδή χωρίς να συνάψουν συμβάσεις με το Δήμο Ρόδου ή με το δημόσιο, θα επιβληθούν πρόστιμα.

«Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος ολοκληρώνεται η διαδικασία των μισθώσεων. Είχαμε καταλήψεις παραλιών αφού κάποιοι επιχειρηματίες δεν υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις. Έγιναν αυτοψίες και βρισκόμαστε στο στάδιο εκδόσεως πρωτοκόλλων αποζημιώσεων για αυτούς που δραστηριοποιήθηκαν παράνομα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μπελντέκος.
 
Οι παραλίες δεν είναι αποθήκες

Ο προϊστάμενος του γραφείου της ΚΥΔ αναφέρθηκε και στο έγγραφο που εστάλη τόσο στο Δήμο Ρόδου όσο και στο σωματείο ομπρελάδων, με το οποίο ζητήθηκε η απομάκρυνση του εξοπλισμού που είχε τοποθετηθεί στις ακτές το καλοκαίρι.

«Τα τελευταία χρόνια οι εκμεταλλευτές καθισμάτων και ομπρελών θαλάσσης συνηθίζουν να αφήνουν τον εξοπλισμό τους κατά μήκος των ακτών από το πρώην ξενοδοχείο Belvedere νυν Horizon έως τις εγκαταστάσεις του ΝΟΡ. Αυτό αφενός υποβαθμίζει την εικόνα του θαλάσσιου μετώπου της πόλεως και αφετέρου αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί Αιγιαλού και Παραλίας του Δημοσίου. Να μην ξεχνάμε πως έχουμε πλέον και χειμερινό τουρισμό», δήλωσε ο κ. Μπελντέκος και πρόσθεσε πως θα πρέπει ο εξοπλισμός να απομακρυνθεί από τις παραλίες.

«Στην αντίθετη περίπτωση θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των ακτών και θα επιβάλουμε πρόστιμα. Δεν συμφέρει κανένα να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία», προειδοποίησε.
Να σημειωθεί ότι με έγγραφο που εστάλη στο Δήμο Ρόδου ζητήθηκαν όλα τα στοιχεία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες ακόμη και τα διαγράμματα των χώρων που έχουν εκμισθωθεί.

«Ο σχεδιασμός της υπηρεσίας μας συνάδει με την περιβαλλοντική προστασία του κοινόχρηστου χώρου και την αναβάθμιση της εικόνας της πόλεως στο παραλιακό μέτωπο», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: